Dersin öğretim elemanları
AKADEMA ANADOLU
ŞERİFE ANATÜRK
Dersin dili
Türkçe
Açıklama
Günümüzde en çok tüketilen içecekler arasında olan kahve fincanlara gelene kadar bir yolculuk yapmaktadır. Bu yolculuk sonucunda birçok çeşit kahve türü ortaya çıkmaktadır. Kahve çekirdeğinin değişmesi, kavrulma yönteminin farklı olması, kahvenin demleme yönteminin değişmesi kahvenin tadını, sunumunu farklılaştırmaktadır. Artık Türk kültüründe Türk Kahvesinin yanı sıra dünya kahveleri de oldukça fazla tüketilmektedir. Kahve servisi yapan kafelerin artması ve kahveye yönelik festivallerin ortaya çıkması da bunun bir göstergesidir. Bu bağlamda bu dersin amacı ilgilenenler için kahvenin tarihi, türleri, hazırlanışı ve tadımına ilişkin bilgiler vermektir.